Hur snabbt blir det kvalster i madrassen?

Hej!

Har precis fått reda på att min dotter har kvalsterallergi, hund o katt + pollen mm. Tänkte börja med att beställa kvalsterskydd från er. Är det viktigast med madrasskydd eller är det lika viktigt med skydd till täcke och kudde?

Vi köpte nytt täcke och kudde till henne för några dagar sedan. Hur snabbt blir det kvalster i dem? Ska jag rengöra madrassen på nåt sätt innan jag sätter på skyddet? Har läst det mesta på er hemsida och tycker det verkar som om madrassen är den värsta kvalsterhärden.

Känns lite äckligt att "stänga in dom". Lever dom vidare då eller dör dom av "matbrist"? Förstår att det är viktigt att få ner luftfuktigheten och ha bra ventilation i rummet.

Våra katter sover ofta i hennes säng (helst på hennes kudde) och då blir det ju varmt o fuktigt där de legat. Kan katterna ha gjort så hon utvecklat kvalsterallergin?

Tacksam för svar :-)


Hej Tina,

Det enklaste och effektivaste sättet är att skydda kudde, madrass och täcke med kvalsterskydd för att minska risken att din dotter andas in allergen under natten. De delar som inte har kvalsterskydd ska tvättas i 60 grader varannan månad, skölj nogrannt.

I en studie tog det ca 3 månader innan man fick kvalstertillväxt i nya madrasser, kuddar och täcken.

Kvalster är en naturlig del av vår miljö, som finns överallt. Det är ingen fara att "stänga in dem" i en gammal madrass, då kvalsterskyddet är allergentätt. Funktionen är inte att döda kvalster, utan att man inte andas in allergen.

Att er katt sover i sängen är inte orsak till din dotters kvalsterallergi.

Med vänliga hälsningar

Rafael Ferrándiz

Kategorier: Kvalsterskydd