Klåda vid pung och penis

Hej.

För cirka tre år sedan så började det klia i underlivet för mig(pung och penis). Jag trodde först det var svamp så jag smörjde in krämen med terbinafin ratiopharm. Detta förvärrade tyvärr endast kliandet och jag skickades till en hudläkare. Han såg inget direkt men trodde att jag hade atopisk hud och att jag skulle smörja in huden med propyless. Det gjorde saken väldigt mycket värre. Jag fick sedan byta till miniderm som också inte hjälpte.

Jag har tvivlat på läkarens beslut nu ett tag. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, huden är så känslig att det kittlas bara jag rör på den, aloe vera kräm hjälper inte, olja hjälper inte.

Jag har små vita prickar på huden som jag inte vet vad de är(det är inte talgkörtlar, går inte klämma på dem). Det har också börjat uppstå röda märken vid sidan av magen och vid låren. Det måste finnas nåt sätt att lösa detta på, det kliar så mycket att jag knappt kan gå. Jag brukade vara mycket aktiv men nu sitter jag bara stilla för att det är så olidligt.

Undrar AZ


Hej!

Jag föreslår att du kontaktar din hudläkare igen och så att säga "reklamerar" behandlingen och ber om en ny undersökning. Var då behandlingsfri minst en vecka innan besöket så din doktor kan ta prov för svampodling och till mikroskopering. En svampbehandling i detta område kan bli mera skonsam om man använder en svampkräm blandad med cortison under första veckan och därefter ren svampkräm i 3 veckor.

Andra vanliga diagnoser kan vara eksem, överkänslighet för t ex aloe vera, gummi, intimprodukter eller någon annan produkt som kommer på huden.

En bakterie som heter Corynebacterium minutissimun kan ge en liknande bild som den du beskriver. Den åkomman kallas för Erytrasma.

Som sagt låt din hudläkare få titta på dig igen.

Med vänlig hälsning
Hans Öhman hudläkare

Kategorier: Övrigt