Torr och röd hud ovanför ögonlock

Hej !!

Tjej på 35 år med pollen, hösnuva, allergi mot katt, hund, häst, kvalster och persika. Har nu problem med torr och röd hud ovanför ögonlock. Ögonlocken svullnar emellanåt. Pågott i 3 mån.

Fått kortisonsalva av doktor och besvären har lindrats emellanåt men kommer alltid tillbaka när jag försöker trappa ner. Smörjer även med propyderm. Fått även utslag på kind ca 1 cm runt blekare och rött med aningens mökare ring runt. Fjällar och har en annan hudstruktur, Har även några mindre fläckar.

Doktor trodde det kunde va svamp i eksem, börjat med svampsalva växelvis med kortison. behöver hjälp :)

Mvh Skogsstjärna


Hej!

Jag misstänker att du har atopisk läggning. Dessa individer har en medfödd tendens till torr kliande hud och i vuxenålder sätter sig eksemet gärna i ansiktet, runt ögonen, som barn oftast i armbågs- och knä-veck.

Om du blir irriterad och får kliande ögon i samband med din hösnuva, kan ju detta också bidra till att huden runt ögonen blir irriterad och kliar.

Man får också tänka på möjligheten av ett kontaktallergiskt eksem , d v s att du blivit överkänslig för någonting som kommer på huden, vanligen kosmetika eller någon behandling.

Du bör få hjälp hos hudläkare för att närmare reda ut situationen.

Med vänlig hälsning
Hans Öhman hudläkare

Kategorier: Atopiskt eksem