Propyless på huden runt ögonen?

Hej!

Jag har atopiska eksem sedan har var liten, nu är det mest runt ögonen. Jag är lite förvirrad över vilken mjukgörande kräm som passar närmast ögonen. Jag mild kortison (Ficortril) när det dåligt och Propyless som mjukgörande. Jag har provat många ögoncremer men jag blir röd och irriterad av det mesta.

Nu har både en allmänläkare, ett apoteksdam samt en hudterapeut jag pratat med avrått från att använda propyless runt ögonen (som ju jag tycker funkar bra). Jag tänkte att det kunde vara läge att fråga vad en hudläkare tycker innan jag börjar prova en massa "ögoncremer" igen som antagligen bara gör det värre.

Vad skulle kunna vara risken med att använda propyless runt ögonen?

Tack på förhand!

mvh Ylva


Hej Ylva!

Jag har kollat på olika håll utan att kunna finna något skäl till att inte använda Propyless i huden runt ögonen om du tycker det känns bra. Vissa individer reagerar på Propyless med irritation och sveda och då använder de inte den förstås.

Kan det vara så att budskapen blivit sammanblandade? Vad gäller Ficortril, som är en svag cortisonkräm, gäller försiktighet runt ögonen. Man skall inte använda Propyless i örongången och inte få in den i ögat, vilket kan skapa irritation.

Med vänlig hälsning

Hans Öhman hudläkare

Kategorier: Atopiskt eksem