Knottror i hela ansiktet

Hej!

Över en natt jag fått knottror i hela ansiktet, små små och huden känns lite läderaktig. Får väldigt torr hy under vinterhalvåret, men så här har det aldrig varit.

- Är detta ett sätt för min hud att säga ifrån?

Använder fuktgivande kräm varje dag, men tydligen är inte det nog. Det är som värst på pannan och kinderna. Jag har precis varit och köpt oparfymerad rengöringslotion samt dagcreme. Jag hörde att man kunde använda hydrokortison

- Hur länge kan man vänta på förbättring innan man är tvungen att kontakta läkare? Som det är nu är 'utslagen' oförändrade sedan dag ett.

Tack på förhand! Eyekiwi


Hej Sanna!

Du berättar inte om det kliar eller ej. Hade du som liten böjveckseksem? Kan det vara så att du har reagerat på någon av de nya krämerna du använt i ansiktet?

Om det kliar och du som barn hade böjveckseksem tror jag att det är denna din läggning (läs mera om atopiskt eksem ) som har "blommat upp". Hydrocortisom kräm kan i så fall vara lindrande men smörj inte längre än en vecka.

Pröva också att gå tillbaka till någon mjukgörande kräm som du säkert tål. Om du genom dessa åtgärder blir förbättrad kan du pröva att smörja dina nya krämer på en liten fläck, en i taget under några dagar på insidan av ena underarmen för att möjligen utröna om det är någon du inte tål.

Med vänlig hälsning
Hans Öhman hudläkare

Kategorier: Atopiskt eksem