Eksem under brösten

Hej!

Jag får till och från vad som ser ut som eksem under brösten. Det brukar komma när det blir varmare ute och jag svettas mer. Då jag inte har bh och är helt torr under brösten, som precis när jag vaknar, är eksemen mer som en mörkare "missfärgning" och inte röda. Då verkar det också på huden som om den är torr, den kan vara lite blank och glatt precis på eksemen och även torr. Så fort jag blir svettig eller sätter på bh/sportbh så ser jag att märkena blir röda och irriterade. Det kliar inte och huden går inte sönder men blir röd, flammig och ibland lite svullen.

Jag har provat att smörja med hydrokortisonkräm jag köpt på apoteket, vilket verkar dämpa lite. Smörjer jag på kvällen och låter krämen verka under natten så ser det bättre ut på morgonen, men om jag då blir minsta varm och/eller har bh under dagen så ser det likadant ut på kvällen igen.

Jag är 27, frisk, äter inga mediciner förutom minipiller. Det verkar också som att eksemen breder ut sig ju längre det går, så jag känner att jag behöver reda ut det.

Mvh Sara


Hej Sara!

Det du beskriver får mig att tänka på något i bh:ns resår eller jästsvamp. Pröva med receptfri Cortimykkräm morgon och kväll under 1 vecka. Vid oväntad växt av jästsvamp bör man fundera på sockersjuka. Vanligare är dock att det bara uppstår av värme och fukt. Förhoppningsvis blir du bättre när vi får lite svalare väderlek.

Med vänlig hälsning
Hans Öhman hudläkare

Kategorier: Atopiskt eksem