Så fungerar DermaSilk

DermaSilk lindrar eksem och klåda i 3 steg:

  1. Mindre infektion ger mindre klåda
    9 av 10 eksem är infekterade av bakterier och svampar, som ökar klåda och försvårar läkningen. DermaSilk dödar bakterier och svampar och minskar infektionen. Huden bygger upp sitt eget naturliga försvar och din klåda lindras.
  2. Snäll mot huden
    Den känsliga eksemhuden gör att du bör undvika kontakt med textilier som irriterar. Bomullsfibrer är bara 2-3 cm lång vilket ger tusentals fiberändar som river mot den känsliga huden. DermaSilk fibern är slät, rund och upp till 1 km lång. De långa, runda fibrerna lindrar irritationen och är snäll mot din hud.
  3. Motverkar svettning
    Svettning är en försämrande faktor vid eksem som kan öka klåda och försvåra läkningen. Bomull tar bara upp 10 % av sin vikt i fukt och känns därför kall och fuktig. DermaSilk tar upp 30 % av sin vikt i fukt och tillåter ett fritt flöde av luft genom materialet. Det känns behagligt även vid svettning. DermaSilk kyler vid värme och värmer vid kyla.

Minskar infektion utan biverkningar och resistensbildning

DermaSilks bakterie- och svampdödande molekyl är AEM 5772/5 (AEGIS). Molekylen har använts, bland annat inom sjukvården, sedan 45 år och har väldokumenterad antimikrobiell effekt.

DermaSilk verkar utan att avge någon kemisk substans till huden eller miljön. DermaSilk dödar bakterier och svampar genom en fysikalisk process (ej som ett gift). Därför finns det ingen risk att bakterier blir resistenta eller för biverkningar.

Molekylen är en fast del av DermaSilk och DermaSilk behåller sin antimikrobiella effekt även efter tvätt och mycket användande.

AEM 5772/5 är miljövänligt och är godkänd av EPA (Environmental Protection Agency) i USA och finns med på den europeiska OEKO-Tex Standard 100 listan.

DermaSilk läggs mot infekterat eksem
DermaSilk attraherar bakterier och svampar. Deras cellmembran perforeras genom en fysikalisk process.
AEM 5772/5 är permanent bunden till DermaSilk. Det positivt laddade kvävet attraherar dem negativt laddade mikroberna och förstör cellmembranet.