Små röda utslag som mygbett, sen nässelutslag

Det började för tre veckor sedan med små röda utslag som mygbett. Sen fick jag nässelutslag på armar. Klåda på händer och fötter. Blev sedan jätteröd på bröst, rygg och armar, som om att man har solat för mycket. Feber,ont i magen.

Jag har fortfarande rödheten kvar på bröstet får röda strimor lite här och var som kliar och svider. Det kommer och går.

Jag har ätit en kur betapred på 5 dagar och äter nu Aerius som läkaren hoppas på att symtomet ska klinga av. Kan jag ha någon infektion? Dom har fått svar på allergiprov som inte visade något. Jag har aldrig varit känslig förut.

Tacksam för svar.
Mvh Nilot22


Hej!

Du hade feber och ont i magen, så jag misstänker att du fått en infektionsutlöst urticaria (nässelutslag). Den brukar gå över inom ett par veckor av sig självt och den medicin du fått lindrar oftast utslagen och klådan under tiden.

Om du varit utomlands nyligen händer det ibland att man får i sig mikroorganismer som kan ge nässelutslag. Om utslagen inte vill gå över kan du fråga din läkare om han kan ta ett avföringsprov på dig och leta efter bakterier, cystor och maskägg.

MVH
Hans Öhman, hudläkare

Kategorier: Övrigt