Små bett som kliar och kliar

Hej,

Hoppas att ni kanske kan hjälpa mig såhär eller vidarebefodra mig till nån som kan. Jag har haft de här besvären sen 2000, alltså i 10 år. Sökt för dem flera gånger, varit remitterad till Hud på sjukhuset i Jönköping men ingen tycks veta vad det är och varje gång skickar de hem mig med en mjukgörande kräm som inte hjälper det minsta. Så nu hoppas hoppas hoppas jag på er hjälp.

Mina problem började sommaren 2000 då jag arbetade på Öland. Jag fick en allergisk reaktion (pga av nått i sanden, gräset, skurmedlet vi använde då jag jobbade som städare, det vet jag ej och inte heller om det hör ihop men då fick jag utslag på armar, händer och fötter) Åkte till sjukhuset fick nån tablett och salva och det på händer och fötter försvann men jag har haft detta på armarna sen den sommaren. Som sagt, om det hör ihop vet jag ej för då borde det väl ha gett med sig nu?! Jag får i alla fall som små bett på armarna. De kliar och kliar och kliar och när man river av dem så ser de ut som sönderkliade myggbett.

De kommer blandat på armen, enstaka även på lår eller på bröstet. Mina stackars armar ser ut som att jag bränt mig själv om och om igen med en cigarett eller nått så fulla av ärr är de och jag orkar inte mer. Har försökt sluta klia men då gör man ju det i sömnen. Jag har bilder jag kan skicka som komplement.

MVH Ester


Hej Ester!

Det låter som du  har någon sorts eksem , som skall utredas på hudkliniken. Så mitt råd är att du kontaktar dem igen och beskriver din situation. Man kanske måste epicutantesta dig (lapptest på ryggen) för att kolla om du möjligen är överkänslig för något som kommer på din hud.

Med vänlig hälsning
Hans Öhman
Hudläkare

Kategorier: Övrigt