Problem med seborroiskt eksem - Daktacort, Selsun?

Hej,

jag är 18 år och har seborroiskt eksem, det fick jag bekräftat av en "lokaldoktor", dvs ingen specialist. Men symptomen stämmer också överens exakt med vad jag har läst om det. Huden är rödfläckig och gulfjällig runt nästan, under ögonbrynen och i pannan, det kan klia och svida litegrann ibland.

Jag har använt Daktacort lite till och från, men när jag använde det så tog jag det inte så seriöst, dvs jag applicerade det inte varje dag, utan kanske varannan. Det har inte försvunnit, men det har kommit och gått kan man säga, men de senaste dagarna har det blivit värre igen. Jag tänker nu börja använda daktacort igen, och applicera det varje morgon och kväll, är det en bra idé? För det kan ju lätt bli värre om man använder för för mycket?

Jag hade även problem i hårbotten förut, jag trodde länge att det var mjäll, men fick reda på att det också kunde vara seborroiskt eksem. Jag använde schampot Selsun, och problemen försvann redan efter tre appliceringar. Men i ansiktet blev det inga långvariga förbättringar. Så, för att summera, det jag undrar är om jag ska använda daktacort igen lite mer seriöst än första gången, eller om jag ska strunta i det och uppsöka en hudspecialist.

Jag undrar också vilka alternativ det finns, vad kan en specialist göra åt saken? Jag förstår om du inte har tid att läsa igenom och svara på min fråga, men jag skulle uppskatta om du gjorde det, tack på förhand :)

Mvh. Christopher.

 


 

Hej Christopher!

Jag föreslår att du ger dig själv en kur med Daktacortkräm morgon och kväll i 14 dagar och att du helkroppsbehandlar dig med Selsun 3 gånger per vecka i 2 veckor och därefter underhållsbehandling med Selsun helkropp ca var 14 dag. Duscha som vanligt först och löddra sedan in hela huden med Selsun och stå med detta i ca 10 minuter så det får verka innan du sköljer av dig allt.

Trots detta kan seborrhoiskt eksem ändå ha en tendens att återkomma men det blir inte så ofta med ovanstående behandling.

Med vänlig hälsning
Hans Öhman hudläkare

Kategorier: Mjälleksem