Röda, lite svullna, rynkiga partier på ögonlocken

Hej!

Jag har sedan några veckor tillbaka tidvis röda, lite svullna, rynkiga partier på ögonlocken och jag är även röd under ögonen. Det kliar inte men huden känns torr och svidande.

Jag har provat att smörja in med ögoncreme regelbundet för att hålla uppe fuktigheten, men tycker inte att det gett så bra resultat. Eftersom jag bär linser ibland har min optiker gjort en undersökning och allt ser fint ut inne i ögat. Det verkar alltså vara någonting med huden som är problemet.

Jag har tendens till att få torra, röda, kliande hudpartier på händerna, men har aldrig haft det i ansiktet. Jag har inga anlag för atopiskt eksem vad jag vet och som sagt så kliar det inte runt ögonen.

FInns det något jag kan prova själv eller bör jag söka hudläkare?

Ellen


Hej Ellen!

Min första tanke var att du är atopiker, men det har vi inte stöd för vad jag förstår. Någon sorts irritation på din mjukgörande kräm, pröva Miniderm? Ett, trots avsaknad av klåda, mycket lågaktivt kontakteksem? Nagellack kan ibland vara orsak.

Irritation från kontaktlinserna, ligger de i någon sorts antiseptisk lösning eller annan sorts ytbehandling som kan irritera dig? Många frågor- inget svar.

Om du inte kommer till rätta med dina besvär skall du visa upp dig för en hudläkare.

Med vänlig hälsning

Hans Öhman hudläkare

Kategorier: Eksem