Eksem - ögonen och hörselgången

Hej!

Som barn hade jag mycket böjveckseksem, vissa år med stora problem runt ögonen med. I dag är jag konstant röd och irriterad på sidorna av hakan, lite knottrig det sprids ut på kinderna ibland. Jag har konstant klåda i hörselgångarna och svalget. Det har besvärat mig i många år. Får ofta hörselgångsinflammation, väldigt besvärande.

Jag har provet med det mesta krämer, skinoren, hydrokortison, aloe vera mm men senaste tiden 6 månaderna smörjer jag enbart med Locobase. Tar även clarityn ibland mot klåda men det hjälper ej, droppar ibland med Diproderm. Min läkare tycker detta är banala problem då jag även har fått en deppression men klådan har jag alltid besvärats av.

- Vad tycker du jag ska göra?

Vänliga hälsningar Thyr


Hej Thyr!

När du berättar att du hade böjveckseksem misstänker jag att det är denna din läggning som nu har drabbat dig (läs mera om atopiskt eksem ). Jag tänker även på ytterligare 2 diagnoser som kan lagra sig på ditt eksem, perioral dermatit (runt munnen) och seborrhoiskt eksem s k mjälleksem, som även kan drabba örongångarna. Sök på t ex Google på dessa diagnoser och läs, kanske finns det också bilder som du kan jämföra dig med.

Du behöver visa dig för en hudläkare som kan reda ut vilken eller vilka av dessa åkommor du har.

Med vänlig hälsning
Hans Öhman hudläkare

Kategorier: Atopiskt eksem