Eksem efter bandy

Hej hej.

Jag är en en kille på 25 år. Jag spelar bandy på elitnivå och har under ca ett år haft besvär med eksem eller utslag av något slag. Utslagen är väldigt koncentrerade på min bakdel (skinkorna) men har ibland spridit sig till knäväck och smalben.

Det kliar något så kopiöst efter träningar och när jag har råkat komma åt dem på ett eller annat sätt. Det går helt enkelt inte låta bli dem när det har börjar klia. Man kliar tills det blöder. Våran lagläkare har skrivit ut betnovat kräm som hjälper till viss mån men det försvinner aldrig helt.

Jag har testat tvätta och frysa in all utrustning och bytt ut vissa delar av den men det hjälper inte. Jag tvättar även underkläder efter varje träning. Har även testat byta tvätt och sköljmedel.

Tacksam för svar.

Fender


Hej!

Hade du böjveckseksem som barn? Om så var fallet kan det röra sig om detta igen (läs om atopiskt eksem ). Dessutom om inte Betnovat riktigt vill hjälpa kan det finnas en komponent av ytlig, lokal infektion som behöver behandlas. Alternativ diagnos kan vara svampinfektion.

Sök en hudläkare som kan reda ut förhållandet.

MVH

Hans Öhman hudläkare

Categories: Atopiskt eksem